Facebook Pixel Muzeul Antreprenoriatului. 100 ani de antreprenoriat.o lectie de viata

Antreprenoriatul este
o lecție de viață.

Expoziția 100 de ani de antreprenoriat în România marchează un moment important. Aceasta este o galerie a câtorva oameni care au schimbat ceva. Dar și a felului în care i-au schimbat pe ei momentele prin care au trecut. Sau deasupra cărora s-au ridicat.

Fondatorii
antreprenoriatului
românesc

Istoria antreprenoriatului autohton nu începe exact de la 1 decembrie 1918, însă ea are un traseu comun cu cel al României Mari.Dumitru Lăcătușu, Istoric, Centrul de Consultanță Istorică, București, Curatorul secțiunii Fondatori

Antreprenoriatul,
o meserie
controversată

Mulți spun că trebuie să te naști antreprenor, alții zic că poți să devii. Adevărul este undeva la mijloc.Sergiu Neguț Maastricht School of Management România, Curatorul secțiunii Contemporani

Despre viziunea noii
generații

Secțiunea Noua Generație, care prezin­tă poveștile unor tineri vizionari, este mai mult despre viziune și mai puțin despre tineri.Dora Surugiu-Kocsolade, The Entrepreneurship Academy, Curatorul secțiunii Noua Generație

Fondatori

Descendent al unei familii de evrei înnobilate de împăratul Franz Joseph, Francis Neuman s-a remarcat ca deschizător de drumuri în domeniul materia­lelor sintetice.

Contemporani

Frații Pavăl, care au început afacerea Dedeman acum 25 de ani în Bacău, sunt primii antreprenori români care au trecut pragul cifrei de afaceri de un miliard de euro.

Noua Generație

Frații Ștefan au ales să se întoarcă în România după experiența din străinătate și au pus bazele unui business de familie unic mai ales prin modul în care și-au construit și cultivat echipa: Autonom.

Antreprenoriatul este o lecție de viață. Ne învață curajul de a începe, dar mai ales curajul de a continua. Demonstrează că eșecul și succesul nu se exclud, ci merg mână în mână. Și că a avea un sprijin sau a identifica soluții, alături de parteneri adevărați în momentele de cumpănă poate face diferența.

Expoziția 100 de ani de antreprenoriat în România marchează un moment important. Privind în trecut, vedem modele care ne inspiră să mergem înainte. Prezentul, pe de altă parte, trasează perspectiva a ceea ce putem construi împreună. Pentru că avem o generație matură și responsabilă de antreprenori care au ajuns astăzi în punctul în care vor – și pot! – să ofere și altora din experiența lor. Și o nouă generație care ne arată că avem un viitor solid în antreprenoriatul românesc.

Este o galerie a câtorva oameni care au schimbat ceva. Dar și a felului în care i-au schimbat pe ei momentele prin care au trecut. Sau deasupra cărora s-au ridicat.