Facebook Pixel Iulian Stanciu - Muzeul Antreprenorului

Iulian Stanciu

  • Domeniu de activitate • retail online
  • Cifra de afaceri • (2016) 3,12 miliarde lei
  • Firma • eMAG

Contemporan

Antreprenoriatul este a doua natură pentru Iulian Stanciu, CEO și acționar eMAG și unic acționar Flanco și Network One Distribution. Din grupul eMAG mai fac parte Fashion Days, PC Garage, Depanero, Conversion și Sameday Courier.

Curajos și hotărât să-și spună cuvântul în mediul de business autohton, Iulian a învățat pe propria piele ce înseamnă antreprenoriatul încă de când era foarte tânăr. „Am început prima mea afacere cu peste 18 ani în urmă, când aveam doar 22 de ani, înainte să termin facultatea. Vindeam calculatoare dintr-un mic apartament. Îmi place să vorbesc cu oamenii, să creez procese și tehnologii, așa că această industrie m-a atras dintotdeauna”, își amintește Iulian Stanciu.

În 2009 a avut ocazia să intre în business-ul eMAG și, încântat de potenția­lul companiei, a acceptat provocarea. „La acea vreme, eMAG era o companie mică de comerț electronic orientată spre IT. Oamenii mi-au spus că sunt nebun să părăsesc compania pe care o aveam, dar am avut visul de a depăși frontierele cu ajutorul tehnologiei. Am avut o viziune: că eMAG va fi într-o bună zi o platformă unde oamenii ar putea cumpăra orice vor”, continuă omul de afaceri.

 

Iulian Stanciu

Tricou al echipei eMag de la primul Black Friday, 2011.: „Este cel mai important eveniment de shopping pe care îl organizăm. A devenit deja o tradiție, care ne provoacă pe toți să fim din ce în ce mai buni de la un an la altul, pentru a le oferi clienților noștri nu doar produse la un preț excepțional, ci și spectacol.” (Iulian Stanciu)

 

„Când mă uit la cariera mea până în prezent, există, fără îndoială, multe lecții pe care le-am învățat pe parcurs. Business-ul este o experiență de învățare. Nu încetezi să înveți despre afacerea ta, noile tehnologii și oameni. Dacă vrei să crești, să schimbi lumea sau o mică parte a societății, trebuie să te adaptezi. Când tine­rii îmi cer sfaturi, primul lucru pe care-l spun este că găsirea partenerului potrivit este esențială. Găsirea persoanelor potrivite, este, de asemenea, importantă. Am învățat rapid că e critic nu numai să angajezi oameni talentați, ci să și delegi. Când aveam 25 sau 26 de ani am ajuns la spital pentru că nu am delegat, nu mi-am implicat echipa și eram epuizat”, povestește Iulian.

„Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le dau celorlalți este să nu se teamă de eșec și să încerce lucruri noi. Eșecurile te ajută să înveți și țineți minte că adevăratul succes merge mână în mână cu riscul. Felul în care faci față dificultăților este cel care te diferențiază de ceilalți”, mai afirmă Iulian.