Facebook Pixel Contemporani - Muzeul Antreprenorului

Antreprenoriatul,
o meserie
controversată

Mulți spun că trebuie să te naști antreprenor, alții zic că poți să devii. Adevărul este undeva la mijloc. Ani de zile, ima­ginea antreprenoriatului în România a fost legată de compromisuri. În ultimii ani, o nouă dimensiune eroică a ieșit la iveală, uneori idealizând peste măsură cariera de antreprenor.

Fără îndoială, antreprenoriatul de cali­tate construiește valoare pentru antreprenor, pentru angajați și pentru socie­tate. Este una dintre pârghiile importante de dezvoltare autentică și sustenabilă a economiei și a societății.

Cu realism și bucurie, am identificat câteva povești antreprenoriale de succes. Ele sunt doar exemple. Mai mult, pe lângă poveștile pe care am decis să le facem publice prin acest demers, am vrut să spunem

povestea antreprenoriatului românesc de azi, a antreprenorilor care aleg să fie oameni, să fie verticali, să construiască o reputație pentru ei și afacerile lor.
A fi antreprenor nu înseamnă a fi erou. Nu este la îndemâna oricui să pornească o afacere de succes, responsabilă etic și social. Promovând antreprenori din diferite domenii, sperăm să mulțumim, în numele societății din care facem parte, celor care au reușit să facă afaceri de succes, care au încercat, dar nu au reușit și celor care încearcă să facă afaceri curate, puternice, inovatoare, pentru beneficiul nostru, al tuturor.

SERGIU NEGUȚ

Maastricht School of Management România
Curatorul secțiunii Contemporani

play_icon_1